onsdag 1 juli 2009

Mat

Igår kväll läste jag mer i BOKEN och förstod att Vilja kan äta av mer saker än det jag tutar i henne. Hon har inte vägrat nån mat, vitlöks- och rök-marinerad lammfilé var inga problem. Men all mat hon ätit hittills är stavmixad till en gröt.

I boken står det att barnet skall äta själv för då blir det lättare för barnet att förstå att det skall äta själv. Ätandet skall vara LUSTFYLLT. Imorse fick hon gröt med två skedar och hon stoppade glatt skedarna i munnen, en efter en. Ibland med skaftet före, oftast upp och ner men nåt fick hon i sig.
I boken talar de också om riven mat, ost, frukt och broccoli. Den goda modern köpte så gräddost, mozzarella, färska aprikoser, broccoli och blomkål och gick hem. Ostarna revs tillsammans med morot och gurka. Vilja förstod att det skulle till munnen och en del av det svalde hon.





Broccolin och blomkålen kokade jag lätt och det tuggade hon på, utan att svälja. De färska aprikoserna är ett bra alternativ till gurkbitarna hon får i tid och otid.
Boken talade mycket om avvänjning av vällingflaskan på kvällen. Vi har inte ens börjat med nån vällingflaska på kvällen, vi vet inte hur man börjar med en sån. Det man inte fattar har man inget ont av, eller nåt.

1 kommentar:

Ami sa...

Hon kommer nog att kunna äta den obligatoriska morots lådan till Julbordet