torsdag 1 januari 2009

Sossarnas partiledare

Jutta Urpilainen blev sossarnas partiledare i somras. Jag blev glad för hon är en ung, 33 år, trebarnsmamma som klär sig snyggt. Att hon är slug som få utgick jag ifrån, annars blir man inte partiledare. I höstens kommunval gick sossarna bakåt en del och Jutta blev intervjuad en del i de olika kanalerna. Då framgick att Jutta, den före detta skolfröken, hade lärt sig sin svarsreplik utantill. Vem som än frågade vad som helst om valet fick samma standardsvar. Det blev helt fel, kolla video-remixen det funkar på alla språk, men jag lät det gå ouppmärksammat för Jutta är ju media otränad tänkte jag.
MEN nu är måttet rågat! Vi gick förbi kvällstidningslöpsedlarna idag och DÅ LIGGER JUTTA FÖRFÖRISKT på sidan med huvudet lutat i handen i nederkanten av löpet i NÄTSTRUMPOR OCH ILLASITTANDE ROSA GLANSKLÄNNING och talar ut om nånting. NEJ-NEJ-NEJ! För bövelen.
Under året har det krupit fram att de gamla gubbarna i riksdagen går och klämmer de riksdagsdamerna på rumpan och kör med sexuella kommenterar. Ramaskri och tidningar har stämts för avslöjandet. För inte så länge sedan fick jämställdhetsministerns assistent avgå sedan han på en fest på svenska ambassaden klämt ett par damer på lökarna. Tacksamheten över de nya, yngre politikernas inmarsch har varit stor, ut med det gamla, in med det nya. Alexander Stuub, utrikesminister, 40 år, Jyrki Katainen, finansminister, 37 år, Henna Virkkunen, skolminister, 36 år, och Mari Kiviniemi, kommunminister, 40 år. Då kan inte DEN 33-ÅRIGA KVINNLIGA PARTILEDAREN gå och fläka ut sig, lättklädd i media. Vem var det på sossekansliet som inte fattade det?

Inga kommentarer: