måndag 9 november 2009

Bilaffär

Efter dagens fotografering körde jag till Xzibit för att höra hur det går med bilen. Han ringde meddetsamma bilfirman och om 12 minuter är den på verkstaden. Skall dit och provköra den. Xzibit har lovat att gå igenom bilen så som Autotohtori gör för 109 €. Får hoppas X. är billigare.
Sade hörde av sig idag och var sur på sin bil. Det hela slutade med att Sade köper vår bil för 200 €. Lågt pris men hon måste byta vindrutan innan bilen skall besiktigas. Om vi köper vår nya bil hämtar Sade vår gamla på onsdag. Snabbt och lätt. På skrotningsfirmorna hade jag inte fått en cent och nu slipper vi annonserna ut bilen.
Har just ringt och höjt shoppinggränsen på mitt MasterCard så att vi kan köpa bilen nu och betala när skatteåterbäring kommit.
UPPDATERING. Provkörningen gick så där. Stereon, gasen och stolsvärmaren funkade fint, värre var det med bensinslangen. Körde på Tuusulaleden och kom ända fram till Kottbykorsningens rödljus. När ljuset slog om till grönt stannade bilen och lamporna i bilen började lysa. Försökte slå på motorn igen utan att något hände. Tittade i backspegeln och såg kön bakom mig. Korsningen är 6-filig och det var så klart rusningstid. Slog nödtriangelsknappen, den funkade fint, och försökte komma på nåt smart. Då upptäcker jag en taxi som stannat en fil bort. Föraren kommer springande emot mig och säger -Bensinen rinner ut på vägen, starta inte bilen, jag ringer brandkåren. Där står jag mitt på vägen, utan numret till Xzibit. Försöker ringa upp nummerupplysningen när ett blått sken lyser upp telefonen, Polisen. En pikébuss har stannat bredvid mig och frågar vad som står på. Efter en kort förklaring så dyker två poliser upp bakom bilen och sen putar de mig över de tre-filerna, upp för backen och in på Shell-mackens parkering. De råder mig att inte köpa bilen, ringer brandkåren och åker sen iväg. Nummerupplysningen ger mig avstängt nummer till Xzibit så jag ringer Markku som får dra iväg med Vilja till verkstan och förklara läget. Under tiden kommer brandkåren som stannar upp trafiken för att kolla bensinfläck, konstaterar att det inte är nån fara och kör igen. Av rädsla för stor brandkårsräkning så står jag bakom ett träd och ser oskyldig ut. Xzibit ringer bogserbilen, sen ringer han mig och förklarar läget. Bogserbilen ringer mig, ber mig lämna nycken i kassan och ta bussen hem. Som tur är har jag, som sällan har cash, busspengar på mig. Och nu är jag hemma. Men det kunde varit värre, jag kunde tagit Metron.

1 kommentar:

AMI sa...

Du verkar inte ha tråkigt på dina utflykter ivarje fall! Franska bilar har väl aldrig haft bra rykte.