fredag 6 november 2009

Vaccinet

Vilja sover vidare så jag surfar runt om vaccinet. Tydligen skall vanliga människor i EU iallafall få Pandemrix.
Tyska Bilds redaktion har tagit vaccinet in the name of journalism:
Did we have to come for a second shot? “We expect that one dose should be plenty,” the doctor reassured us. Research surrounding the dosage is still underway.
Enligt FASS har de ingen aning om hur barn påverkas av Pandemrix:
Erfarenheten är mycket begränsad hos barn mellan 3 och 9 år och erfarenhet saknas hos barn yngre än 3 år eller hos barn och ungdomar 10-17 år. Se avsnitt 4.2, 4.8 och 5.1.
Det finns fler skeptiker: Se Verkligheten och Tankebrott.
Nu vaknar flickan.
UPPDATERING. En annan mammas tankar om vaccinet efter besök hos hälsovårdaren, från forumet på mammapappa.com:

...förde en låååång diskussion med rdg tanten ang svininfl.vaccinet och tja...det blir väl nog att ge den åt Måns,fast jag var så emot den först. De börjar vaccinera barn under 3 år om två veckor här så...Hon menade att vaccinets bivärkningar är 1000 gånger bättre att få än själva influensan. Själva infl. är inte farlig i sig men då det är sååå vanligt att få komlikationer av den och dessa tycks nu vara sådana som tar på lungorna spec.

Jag gillar inte att det kan bli komplikationer på grund av influensan. Vi har två veckor på oss att besluta oss om Viljas öde. Jag gillar inte att styras av rädsla. Får påminna mig om att ingen vet hur barn påverkas av vaccinet i långa loppet, att inga tester utförts.

UPPDATERING IGEN. Tore tvekar också. Ännu mer Tore och vaccinet.
Vad Amerikanska Smittskyddsinstitutet säger om adjuvants. (Du måste läsa Tore innan du vet vad adjuvants är.)

Inga kommentarer: