fredag 6 november 2009

Svininfluenssa

Har folk glömt bort att man kan vara sjuk? Jättesjuk? Ha hög feber och må skit? När lagstadgade vi bort det? Vad händer när nästa våg av nån sjukdom kommer? Eller nåt annat som hotar samhället var den enskilda individen skall ställa upp för samhället? Finns det andra saker vi kan dö av? Bilar, fallande träd, skjutgalen arbetskamrat? Vad skall vi göra åt det?

Huvudstadsbladet kör en "Det är bäst för samhället om du vaccinerar dig"-kampanj och sånt går jag igång på. Citat från dagens tidning:
Äh, Markku har slängt tidningen. Från nätets ledarsida:

Fortfarande gäller det som var uppenbart redan i våras: att risken för att samhällsmaskineriet ska klappa ihop är större än den för att den enskilda individen ska dö.

Och den som vägrar ta vaccinet är inte till stor hjälp.

Johanna Westman

Jag tror inte samhällsmaskineriet kommer att rasa ihop. Inte den här gången heller.

Om vaccinet. Jag uppfattar att det finns olika svininfluensevaccin i olika länder. Ändå talas det om "Vaccinet" i HBL och "Vaccinfabrikerna". Är det inte lite Institut i Schweiz-varning på det hela?Fördumning på hög nivå. Jag vill ha namn på vaccinen i de olika länderna, namn på läkemedelsföretagen som tillverkar dem. Undersökning i USA visar att barn under 9 år behöver 2 doser. Använder de samma vaccin som i Finland? Gäller deras undersökningar internationelt? Är det skrämselpropaganda?

Jag äter mjölksyrebakterier, Vilja äter mjölksyrebakterier. Vi äter bra mat och sover gott. Blir vi sjuka så får vi ta det då.
Flickan i Torneå som tragiskt gick bort hade föräldrar som gjorde allt rätt men hälsostationen gjorde fel. Flickan dog på grund av ett mänskligt misstag och det kan vi inte vaccinera bort.
UPPDATERING. Mamman skriver en insändare om sin version av förloppet som ledde till hennes dotters död.

Inga kommentarer: