onsdag 21 juli 2010

I väntan på Rufus köper vi ny säng till Vilja


Poängen är att han får pinnsängen och hon uppgraderar till en utdragssäng. De första två nätterna somnade hon in lätt och sov jättebra i den nya sängen men sen hände något. Om det var för varmt/fuktigt eller för mycket utrymme i sängen vet jag inte men Vilja fick stora insomningssvårigheter och vakande skrikande flera gånger per natt. Tidigare har hon kunnat lägga sig och sen ligga och jollra ensam ett tag för att till slut soman in. Nu kunde vi sitta bredvid henne i över två timmar och hon kunde inte somna. Försökte vi lämna rummet så skrek hon sov om nån stuckit kniven i henne.
Mormor kom med förslaget att göra sovytan mindre genom att lägga täcken vid sidorna. Och det har funkat fint! Vi måste fortfarande sitta kvar tills hon somnar men sen sover hon hela natten.
Som en bieffekt så älskar hon sin dagslur i vagnen mer än någonsin. Efter lunch så vill hon snabbt upp i vagnen och spännas fast. "Kiinni" säger hon="Fast" på finska. När hon vaknar igen så vill hon inte spännas loss eller lämna vagnen. "Kiinni, kiinni, kiinni" klagas det om jag försöker spänna upp selen. Jag tror det beror på den nya, för stora sängen.

Inga kommentarer: