onsdag 2 april 2008

Rufus och utrikesministern


Det var en bar konsert igår. Rufus spelar piano och sjunger som en gud. Pete hade fått biljetter på andra raden, tack för det.
Barnvaktandet gick också bra, full rulle i 3 timmar. Kurragömma, kasta boll, hoppa, dansa, bygga koja, bygga rutschbana och rita stod på programmet.
Finland gillar inte den nya utrikesministern och de tycker synd om Kanerva. Alexander kan för många språk, 5 st, och är för duktig. Det är dåligt här. Kanerva tycker de synd om för att hans privatliv har exponerats och han var en duktig minister. Pyttsan. Vare sig vi vet om hur han utnyttjar sin maktposition för att utkräva sexuella tjänster eller inte så pågår det. Skall vi leva i ett dummskalle land där orättvisor pågår men så länge vi inte vet om dem så är det okej? Det är många älder och många kvinnor som försvarar honom. Det ser jag som ett utslag av en patriarkalisk generation där män har fått styra och ställa hur de vill och kvinnorna har accepterat det till den grad att de gjort männens klumpiga beteende till en sanning och rättesnöre för att kunna leva. Boys will be boys. Men det är nya tider och Alexander, gift med en advokat, är definitivt en man av den nya skolan.

Inga kommentarer: