torsdag 30 oktober 2008

Torsdag


Var hos barnmorskan igår. Barnet är i vecka 36+3 väger tre kilo och kommer att väga 4 kg i vecka 40+0 så det är inte nåt abnormt stort barn. Kön fortfarande okänt men det har aldrig varit nån större uppslutning på penisfronten så det lutar fortfarande åt flicka. Med option på pojke. Lite kul att det blir en överraskning vid födseln; "Det blev en....", tycker kontrollfreaken som insett att inget går att kontrollera när det kommer till graviditet och dens påföljder.
Har läst en bra bok sista tiden Half of a Yellow Sun. Rekommenderas. Benazir Bhuttos bok Försoning var för tråkig i långa loppet, Joan Didions Salvador, tråkig, Elizabeth Wurtzels Bitch, lång. Nu har min trötta hjärna börjat läsa om Annika Sundbaum-Melins Singel i Sumpan. Det är allt min hjärna klarar av just nu och det är härligt!
Blev intervjuad i radion igår och jämförde finlandssvenskar med laestadianer; båda grupperna lever i sin egen lilla bubbla och släper inte in utomstående. Markku, som var med på YLE men utanför studion, berättade att de finlandssvenska mediaarbetarna utanför studion tappade hakan och bröt ihop i skratt vid mitt påstående.
Markku skruvade upp en massa saker igår. Idag är det tapetsering som gäller + uppskruvning av lite till saker. Själv skall jag nu till tandhygienisten och sen hjälpa Markku alternativt putsa på portfolion.

Inga kommentarer: