torsdag 1 oktober 2009

Har Mikael tagit sig vatten över huvudet?


Diskussionen om Mattis hyvlade bräder går vidare. På presskonferensen i tisdags läste han upp ett uttalande vari han bad journalisten som anklagade honom lägga fram sina bevis, väntade en minut, ingen journalist eller bevis dök upp så Matti tågade sen ut ur salen. Att journalisten var i Tammerfors och Matti i Helsingfors kan ha hjälpt hans sturskhet, vad vet jag.
Journalisten vill inte röja sin källa men källan tänker ställa upp och vittna vid en eventuell Matti-har-blivit-smutskastad-rättegång. Matti tänker inte dra igång en sådan rättegång självmant och inte statsåklagaren heller.
YLE:s, Finlands motsvarighet till SVT, chef Mikael överväger att avgå om uppgifterna om de hyvlade plankorna i kanalens tv-program inte stämmer.
Låt oss stanna upp och reflektera över att "överväga att avgå". Det betyder ingenting. Inte heller artiklarna om folk som överväger att stämma nån för vad som helst. Det är bara utfyllnad av tidningssidor utan någon som helst information till läsaren. Antingen avgår du eller inte, antingen stämmer du eller inte. Plus-poäng till Matti som inte överväger att stämma YLE.
Idag skall riksdagen ha förtroendeomröstning om regeringen angående valfinansieringsfusket som alla sysslat med i alla år. Ingen tror att regeringen eller Matti avgår.
Det nästa riksdagsvalet här blir intressant. Inte så mycket vem som vinner utan hur själva valet kommer att se ut. Vad alla valfinanseringsskandaler kommer att göra för framtidens valfinansiering. Vid personval så måste kandidaterna ses för att väljarna skall kunna rösta på dem.

1 kommentar:

Ami sa...

Utan dina inlägg och förtydligande hade jag ej varit så insatt i den Finska politiken (inte världspolitiken heller!), det tur man har en syster som både har tid och är intelektuell!!!!!!!!!!